STEPHEN PHILLIPS ARCHITECTS LOS ANGELES    SAN FRANCISCO

KNAPP REMODEL

Eureka Valley, CA

For the design of this new bathroom addition, the client wanted the sense of showering in the outdoors. Taking advantage of views into a rare tropical garden and old barn beyond, we designed a custom all-redwood shower room that opened out to a deck to the garden below. To maximize space and views, we designed a corner window with sliding shutters on the exterior, and a retractable mirror on the inside. Limestone tiles created a continuous surface on the floor and wet wall, while a concrete counter and sink were installed over redwood cabinets. In addition, to hide the toilet from view, we concealed it below an operable redwood bench. Effectively creating the feel of a modern sauna, the ceiling was then opened-up with a ridge skylight that extended the full length of the shower room to let in light.



Principal Designer and Architect: 

Stephen Phillips, AIA, Ph.D


Consultants: 

Spark Associates (Contractor)